M'agradaria compartir aquest conte de l'Ana Luisa Ramírez i la Carmen Ramírez que he trobat al picasa, ja que em sembla un conte molt positiu per afrontar situacions difícils de la vida.
He preparat algunes fitxes sobre el carnaval per treballar aquests dies amb els nens/es. Estan pensades per nens i nenes de P4 però us poden servir per altres nivells.
Una companya m'ha passat aquest vídeo sobre les etiquetes i m'agradaria compartir-lo amb tots vosaltres ja que m'ha fet reflexionar.
M'agradaria que ningú interpretés aquest vídeo com l'atac al tractament d'alguns trastorns (que per cert, no considero inventats tal i com es diu al títol d'aquest), sinó com l'atenció als infants basada en les capacitats de cadascú i no en les seves limitacions. Mirem més enllà de les etiquetes!!
He dedicat varies sessions a treballar el famós quadre "Guernica" de Pablo Picasso amb els meus nens/es de P4.
Mitjançant aquest quadre hem parlar sobre la guerra i la Pau i, encara que sembla un tema bastant dur per als nens/es, l'experiència ha estat molt interessant.
Primer vam visualitzar el quadre i vam fer una conversa sobre la impresió que aquest ens causava, que representa, quins personatges hi apareixen,...
Us deixo un Power Point que vaig preparar per analitzar el quadre amb els nens/es:
En una altra sessió vam reproduir el quadre col·lectivament i individualment dibuixant els diferents personatges sobre un fons negre (el mural sobre paper d'embalar pintat amb pintura negra i l'individual sobre cartolina negra).
I aquest és el resultat del mural:
I per últim, vam relacionar aquest quadre amb el quadre "La Pau", de Pablo Picasso, el que ens va servir per començar a treballar el concepte "Pau" i motivar als nens/es per celebrar el dia de la Pau.
L' educació és com un trencaclosques que anem formant poc a poc, peça a peça, idea a idea. Aquí teniu alguns recursos, experiències i idees que espero us siguin útils en l' educació dels vostres nens i nenes.